2017. március 2., csütörtök

Bearish Slingshot használata

DAX-on és M15-ön néztem végig több évet visszamenőleg, és nekem úgy tűnik, a a bearish csúzlival nagyobb az esély a jó trade-re, mint a bullish-sal. (Bearish Slingshot: csökkenő trendben a tetők összehasonlítása. Alacsonyabb árfolyamtetőkhöz magasabb indikátorérték tartozik.) De nem szabad a BeSS-t automatikusan szignálnak tekinteni, csak akkor, ha az alábbiak teljesülnek:

  • 10 gyertyánál nem szélesebb a csúzli, beleértve a két lábát is.
  • Nagy, testes fekete gyertya a jó bal láb (az indítás), ez viszi le az RSI-t kellően mélyre. (Esetleg fehér gyertya nagy kanóccal). Ezt az alacsony RSI-t nem tudja majd alulmúlni a csúzli jobb lábánál az RSI értéke. Hiába megy ott le az árfolyam, az RSI nem csinál új aljat.
  • A legtöbb besült csúzlira a kis test és nagy spike a jellemző, ha így indul egy BeSS, akkor nem érdemes azt megjátszani. 
  • RSI értékéi között a bal és jobb lábnál legyen lehetőleg 3 a különbség. Tized értékek esetén nem érdemes komolyan venni a csúzlit, a legtöbb jó szignálnál 3 körül van a különbség.
  • A jobb láb (a zárás) kicsi fekete vagy fehér gyertya, ez emeli meg az RSI-t a bal láb értéke fölé.
  • Jobb láb RSI értéke legyen 50 körül. A BeSS után egy erőteljes árfolyamcsökkentésre számítunk, ami az RSI-t is leviszi. Ha az RSI már eleve alacsony, akkor nincs tér az ereszkedésre. A túl alacsony RSI inkább a sávozást jelzi, és ott az árfolyam időben korrigál, nem értékben.
A Trading roomba majd kirakom, ha így kötök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése