2018. március 9., péntek

MOL

Investingnél van valami probléma, a MOL adatok nem frissültek napokig, ezért a chartok nem biztos, hogy tökéletesek.

Viszont van most egy olyan helyzet, amivel egy elméletet lehet igazolni vagy cáfolni, nevezetesen, hogy naposnál nagyobb TF-en logaritmikus skálát kell alkalmazni, nem lineárisat, mert ilyen idősíkon az emberek általában az arányokra emlékeznek csak, nem az értékekre, és erre a log skála jobb.

A csatornák viselkedése alapján fogom megtudni a végső igazságot.

Az ideiglenes Elliott-i trendcsatorna (1 - 3 összekötve és eltolva a 2-re) jellemzője, hogy a 4/A legfeljebb megérinti, de egy B-vel még pattan, és végül a 4/C töri a csatornát. Megdöbbentően pontos és jó módszer, sokszor használom.

A MOL esetében a lineáris chartnál a csatornatörés megtörtént, a log skálásnál még nem. Azaz a lineáris szerint már elkészült a w4, a logaritmikus szerint még csak a 4/[a]. Pár hét, és kiderül. Ha a hullámok hosszát nézem, akkor a w4 rövidebb, mint a w2, és a w3-hoz képest nagyon kevés ideig futott. Még a negyedik fut inkább.

A D1 chartról hiányzik a mai nap, és a H és 4H chartok meg lyukasak, szóval használhatatlan az egész. De azért jól látszik, hogy 03.05-én egy erős impulzus indult meg felfelé, aminek ma vége van. Ez vagy az 5/[i] volt, vagy a 4/[b]/(a). Ez esetben a [b] egy zigzag lesz, és valószínűleg 3100 körül végződik. 2698 alatt ez a számozás rossz.

A TL21-et tartom, bár lehet, hogy megint a mohóságom lesz a vesztem. 25%-os pluszban volt tegnap, 3100-as árfolyamnál kb. 35%-ot fogok rajta. Ha bejön.

W1 log:

W1 lineáris:

Napos hiányos:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése